Guldmyran hyllar banbrytande it-utveckling sedan 2003

Nu börjar jakten på årets bästa it-projekt! HP & Hewlett Packard Enterprise har förmånen att få samarbeta med landets ledande it-företag. 2003 instiftade vi Guldmyran, ett pris som sedan dess delats ut årligen i syfte att uppmärksamma de partners som på olika sätt utmärkt sig under det gångna året.

Guldmyran har delats ut i ett antal kategorier som “Personal Systems”, “Strategic Deal”, “Print Solutions”, “Growth” och det prestigefyllda “Partner of the Year”.

Även om vinnarna utsetts genom en samlad bedömning, där den totala insatsen under året värderats, så har det som regel funnits specifika uppdrag och projekt som varit avgörande. Från och med 2021 kommer vi sätta strålkastarljuset på dessa projekt och det värde de skapar.

För digital transformation handlar varken om affärer eller teknik, digital transformation handlar om samhällsutveckling. Modern it-teknik syftar till att skapa värde för företag och organisationer och göra livet bättre för människor.

Ny teknik skall spela en viktig roll när vi ska hantera många av de utmaningar vi möter idag. Utgår vi från FN:s 17 hållbarhetsmål så kommer it ha stor betydelse inom de flesta områden. Antingen genom att direkt ersätta gamla arbetssätt och metoder eller genom att bidra till att skapa förståelse kring problematiken och utveckla nya lösningar.

När vi belönar modiga, banbrytande och framgångsrika projekt bidrar Guldmyran i ännu högre grad till att sprida kunskap. Vi hoppas att guldmyran.se ska bli en källa till inspiration för it-upphandlare i hela Sverige.

Daniel Antonsson, HP

Toni Drk, HPE

Så här funkar det

4 priskategorier, HP Partner of the year, HP Growth, HPE Partner of the year och HPE Growth, kommer utses på samma sätt som tidigare.

Övriga Guldmyror belönar specifika projekt som nomineras av Partnerföretagen själva eller deras kunder.

  1. Nominera ett projekt genom att fylla I formuläret.
  2. Det går att nominera projekt fram till och med den sista vardagen i oktober.
  3. Under november och december går en jury igenom de nominerade bidragen.
  4. I januari presenteras de bidrag som gått vidare.
  5. Vinnarna koras som vanligt på Guldmyrangalan.

FAQ

Varför gör ni om Guldmyran?
Vi vill förflytta fokus, lyfta fram alla fina projekt vi genomför och det värde som skapas när vi hjälper våra kunder att utveckla sin verksamhet. Det vi gör bidrar till samhällsutveckling, hållbarhet och bra kundupplevelser.

Vem får nominera ett projekt?
I princip vem som helst men det är framförallt helt i sin ordning att nominera sitt eget projekt. Vi betraktar nomineringsprocessen på hemsidan som en inventering av årets mest spännande it-projekt. Därefter är det juryns bedömning av projektets kvaliteter som fäller avgörandet.

Vem väljer ut vilka bidrag som går vidare?
Juryarbetet leds av kanalansvariga på HP och HPE. De inskickade bidragen kompletteras genom intervjuer med nyckelpersoner på HP och HPE som medverkat i projekten.

Vad är det egentligen som bedöms?
Vi kommer alltid att göra en samlad bedömning. Det innebär att saker som affärsmässighet, samarbetsförmåga, kreativitet etc vägs in i bedömningen. Tyngst väger dock att projektet är tankeledande och bidrar till att skapa värde för kunden, slutanvändarna och för samhället.